ילדי האושי, פרק 6

שלום לכולם ושבוע טוב~
יום ראשון נוסף הגיע ואיתו פרק נוסף של ילדי האושי! ווהו!
כל הבניה מהפרק הקודם בנוגע לתוכנית הריאליטי שאקווה משתתף בה מגיעה לשיא בפרק הזה, פחות או יותר. בשתי התמונות (גם בצד וגם בראשית) יש דמויות שאני לא בטוחה כמה מכם היו חושבים שהסיפור יתגלגל ככה שיגיע להן לקבל תמונה. ובכן, מה שיש לי להגיד זה… פשוט תצפו בפרק. ואם תצטרכו לדבר עם מישהו אחר כך, אני תמיד כאן.
תהנו, ואשמח מאוד אם תשתפו את הטורנט בסיום ההורדה.
ליה~

Torrent | Drive

About TsUNaMy WaVe

השאירו תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

14 תגובות

  1. פרק קשוח ביותר, וגם ממש טוב.
    אקאנה תפסה את תשומת ליבי כבר בפרק הקודם, ההתנהגות הלחוצה נתנה הרגשה מבשרת רעות, וככל שהפרק הזה התקדם הבנתי כבר לאיפה הוא הולך… התלבטתי אם אקווה יגיע בסוף או לא, אבל נראה שאפשר לסמוך עליו. אחלה אקווה בעולם.
    מבחינת העשייה של הפרק היו המון דברים טובים, אפילו שילבו יפה את השיחה של רובי וקאנה בעלילה המרכזית, וגם בכללי מבחינה קולנועית היו המון דברים שהכניסו את הצופים ממש טוב לתוך מה שעובר על אקאנה.
    מבחינת העלילה זה היה מאוד צפוי, כמו שכבר רמזתי, אבל אני חושב שבכל זאת יש כאן כמה דברים שהופכים את הסיפור הזה ליותר טוב מסיפורים דומים – דבר ראשון שאהבתי זה שלא עשו דמוניזציה ל"בחורה היפה", כמו שעושים בדרך כלל שהיא המקור לכל הבריונות ונניח בסיטואציה דומה היו מראים שהיא מעודדת את הביקורות ברשת בדרכים שונות וכיוצא. אבל כאן עשו את יוקי דמות מורכבת אבל בסך הכל בן אדם טוב – היא נחושה להצליח ולהאפיל מעל כל האחרים, ועדיין היא יודעת לשים לב לרגשות שלהם ולהתייחס אליהם יפה.
    בגדול כל הקאסט של הסדרה הזו נראה ממש נחמד, ואני ממש מחבב את זה שלא בחרו ללכת על הקלישאות הרגילות לגבי מפורסמים…
    דבר שני, זה לא היה נטו מדרון תלול לדיכאון אובדני, היה גם סוג של וויכוח שהעצים את המורכבות הרגשית של הסיטואציה – למעשה נראה שהיא התדרדרה למצב הזה לא רק בגלל הרוע של אנשים ברשת אלא גם בגלל שהיא לא הצליחה להתעלם מהם כמו שמם-צ'ו המליצה לה… אבל אני חושב שמעכשיו זה יעבוד לטובתה אחרי שהיא שרדה בעצם… מעניין לאיפה יקחו את הדמות שלה מכאן כי מרגיש שהיא תהיה יותר חשובה ממה שהיה נראה בהתחלה.
    והכי חשוב, עשו את הנושא מעניין ועמוק יותר. זה לא היה פשוט "בריונות מובילה למוות", זה היה מעבר לזה. נתנו לאנשים לשים לב לניואנסים תרבותיים חשובים – כשאדם מתנצל פנים מול פנים צריך לסלוח לו, וזה באמת מה שמרגיש נכון ומה שרוב האנשים (בטח יפנים) יעשו. אבל ברשת פתאום יש מרחק. זה לא שונה בהרבה אם רובי מעלה ציוץ בגחמה של רגע "המיץ שלכם דוחה" לבין מאות אנשים שיורדים לרגע על שחקנית בתוכנית ריאלטי שהם בדיוק צפו בה – אנשים ברשת מאבדים מימד מסוים מהאנושיות שלהם מעצם העובדה שהאדם שהם מדברים עליו (או אתו) לא עומד מולם, וזה בעצם ההבדל שהופך בריונות ברשת למשהו הרבה יותר מסוכן מסתם בריונות. השם של הפרק "חיפוש עצמי ברשת" גם מדגיש את החידוד המסוים ששזור כמובן לאורך הפרק כולו.
    כמידי שבוע, תודה רבה על הפרק! 3>
    תמיד הכי טוב לצפות בהוצאה הכי טובה שקיימת, לא יודע אם הייתי מצליח לקרוא את כל הכתובים שיש ברקע בפרק הזה בהוצאות אחרות (בהנחה שהיו מתרגמים אותם בכלל XD), תענוג כרגיל 3>
    מצפה ממש לשבוע הבא, עצרנו בסוג של מתח ואני רוצה לראות לאיפה זה מתקדם XD

    6
    0
    • בבקשה! ♥
      זה אכן פרק קשוח… יצא לי לעבוד עליו הרבה אני מרגישה, גם כשהוא יצא לראשונה עם הקבוצה האנגלית שעזרתי לה, גם כמובן בהוצאה שלי וכו'… הוא עדיין ממשיך להיות קשה.
      אהבתי את הניתוח שלך בנוגע למימד האנושיות שנאבד ברשת!
      אני חושבת שהחלק האהוב עליי בהצגה של העניין זה מה שמראים לנו לקראת הסוף – משמיעים לנו את כל הביקורות והשטויות שאנשים אומרים לה, בעוד על המסך אנחנו רואים שבפועל אקאנה היא בדיוק ההפך ממה שמתארים אותה. האמת שרק לאחרונה שמתי לב שמראים לנו אותה עושה את המתיחה הזו של לרדת קדימה בפיסוק כשהיא קטנה – ובקושי מצליחה, אחרי שהראנו לנו גם קודם (ומראים שוב לקראת הסוף) שהיום היא מצליחה את זה ממש טוב ומגיעה עד הסוף. "לא עבדה קשה אף פעם" עלק…
      עוד חלק שאני חושבת שנעשה טוב – זה שלמרות שאנחנו רואים שכל הביקורות משפיעות עליה, כשהיא רואה אחת שמגיעה ממישהו שהכיר ואהב אותה *לפני* הסדרה, זה הרבה יותר כואב לה. זה כמובן הגיוני אבל לא משהו שהם היו חייבים לשים עליו דגש, ואני שמחה שהם שמו.
      וכן זה כנראה בין הפרקים שמסתיימים הכי במתח כל העונה, אז הגיוני חח.

      2
      0
      • כן אני מסכים, זה קטע ממש חשוב… ומדכא…
        וגם מחדד את המצב הזה של תגובות ברשת, אנשים כותבים דברים קשים כל כך על אנשים שהם בכלל לא מכירים.
        ויותר מזה, אפילו בן אדם שהוא "מעריץ" כביכול – הרי בפועל הוא לא באמת יודע עליה משהו…
        הרשת החברתית יוצרת מצבים פסיכולוגיים ממש מורכבים, די הזוי לאיפה רצנו עם הטכנולוגיה כשאנחנו בקושי מבינים משהו על עצמנו בתור בני אדם…

        5
        0
  2. פרק קשוח ממש, הוא גם מאוד ריאליסטי לצערי ולא רחוק מהאמת, הרשתות החברתיות יכולות להיות דבר מגעיל ואכזרי שיכול לגרום לאנשים להתאבד אפילו, עם זאת, זה תלוי בבן אדם, אני חושב שבסופו של דבר יש אנשים שאכפת להם ממה שאומרים להם ורואים בזמן שמרכלים עליה שיש ניגוד ושאקאנה באמת משקיעה המוןןןן ועדיין בגלל הלחץ ובגלל שהיא לא מצליחה ובגלל החרדה שלה שהסוכנות תעיף אותה היא שרטה את יוקי, אפילו כשיש אנשים שינסו לתמוך בך כמו יוקי שעדיין סלחה לה למרות מה שהיא עשתה, זה לא תמיד עוזר, בסופו של דבר הדרך באמת להתמודד עם השיימינג שעושים ברשת זה להבין שאתה לא מה שאנשים אומרים עליך ולהבין שלא משנה מה יגידו עליך, זה לא ישנה כלום כי אתה יודע שאתה לא מה שחושבים עליך, כשמגיעים לסטייט הזה לא משנה כמה ינסו ללכלך עליך זה לא יזיז לך, לא כזה קל לצערי.
    ככל שאתה נותן לזה להשפיע עליך אתה נבלע יותר ויותר לדיכאון ואני אוהב גם מאוד שהציגו את תהליך של איך המצב המנטלי של אקאנה לאט לאט מדרדר ואיך היא נבלעת בידי הדיכאון ולא רוצה לאכול כלום ובסוף עושה את הצעד ומנסה להתאבד, אקווה שמודע לכמה תעשיית הבידור אכזרית בסוף עצר אותה, אבל אם לא הוא, זה כנראה היה באמת מסתיים בצורה טרגית.
    זה לדעתי דיי היה ידוע מראש שזה הולך להסתיים בניסיון התאבדות אבל זה לא הופך את הדבר הזה לפחות מדהים כי שוב ראינו איך אקאנה נהייתה מדוכאת מרגע לרגע.
    אהבתי מאוד איך שתחילת הפרק התמקד ברובי ובקאנה שרובי ניסתה לחפש אם אומרים עליה משהו חיובי, זה באמת היה סוג של טיזר הכנה וכניסה לנושא של הפרק והוא האכפתיות של אנשים מתעשיית הבידור על מה שאומרים עליהם, וכמה שהאובססיה הזו יכולה לגרור אותם עמוק עמוק אל התהום שלפעמים אי אפשר לצאת ממנו.
    תודה רבה על תרגום הפרק המעולה והנפלא הזה שאני חושב שהוא מאוד ריאליסטי וגם לצערי יכול להתקיים במציאות בהתחשב בכל הלכלוך שיש ברשתות החברתיות.

    3
    0
    • אכן, זה מאוד מציאותי ועצוב שכך. כמו שממצ'ו אמרה בפרק אקאנה פשוט כנה מדי ולוקחת הכל יותר מדי ברצינות, במקום להתעלם ולא לקחת ללב… זו תכונה שבאה לטובתה בדברים אחרים אבל כן זה לגמרי בא לרעתה.
      ואכן עניין המציאות משחק פה עניין חשוב. האמת שאחרי שהפרק יצא אנשים התחילו להריץ שמועות שזה מבוסס על סיפור אמיתי של מתאגרפת בידור אחת. אין לי כרגע את הסיפור המלא בשלוף אבל שם לא היה סוף טוב – היא באמת התאבדה בסוף.
      אמא שלה במיוחד נפגעה מזה שאושי נו קו כביכול גנבו את הסיפור שלה ועיוותו אותו (למרות שכמובן אין שום אישור שזה באמת מבוסס על אותו סיפור), וזה גרם לאנשים ברשת להתחיל להתבריין על האמא ברשתות החברתיות… אנשים ליטרלי צפו בפרק ולא הבינו כלום, זה עד כמה האנושות שלנו במצב גרוע…

      2
      0
      • לדעתי האישית, גם אם אושי נו קו באמת לקחה את הסיפור ועיוותה אותו, זה סיפור שאם אני מבין נכון סופר ברשת, כלומר הוא גלוי וכל אחד יכול להשתמש בו כרצונו, ככה שבעיניי גם אם זה נכון אין ממש מה לעשות עם זה.
        אבל לא אושר דבר לגבי זה ואני כן חושב שהאמא הייתה צריכה לחשוב לפני שהיא יוצאת למסקנות כאלה.
        אבל עדיין זה ממש מגעיל שהתבריינו אליה והתנהגו אליה ככה בייסיקלי הסדרה אומרת שדברים כאלה הם מה שלא בסדר והם לא הבינו קומץ מהמסר של הסדרה הזו, פשוט בושה וחרפה שסדרה שבאה לבקר את התעשייה אבל הצופים שלה פשוט עושים בדיוק מה שגורם לתעשייה להיות כל כך רקובה.

        2
        0
  3. וואי איזה פרק.. קשה מצד אחד ולצערנו לא רחוק מהמציאות מהצד השני.. כל כך צריכים להיות זהירים כשניגשים למקלדת ולא לשפוט ולקטלג אנשים מהר
    אקאנה מקסימה. עצוב, אבל לפחות אקווה האדיר שימח אותנו כשכרגיל בסוף הציל את המצב..
    רואים גם את ההקבלה בינו לבין איי בפרק כשאמר ששקר יכול להגן עלייך
    עוד משהו עליו חשבתי הוא בפירוש השם איי (אהבה ביפנית) מה שהיא רצתה לקבל ולתת וחשבה שלא היה בה.
    תודה רבה על הפרק~

    2
    0
    • בבקשה~
      הלוואי שכולם באמת היו לומדים מהפרק הזה, אבל אני לא אופטימית במיוחד חח…
      וכן הרפרנס של אקווה לאיי מאוד במקום, ומאוד מתאים לסטינג של תוכנית ריאליטי. בתכלס מה שאיי עשתה (להיות איידול) זה קצת כמו תוכנית ריאליטי בלי תאריך סיום מוגדר…

      3
      0
  4. וואו איזה פרק מסקרן.. וגם קשוח כאחד.
    באמת שלא ציפתי שקבל את התפנית הזו מאקאנה. למרות שזה די מתבקש הרי כבר בהתחלה הסדרה התחילה לדבר על נושאים כבדים..
    מלבד שהפרק מדבר על נושא חשוב ורלוונטי מתמיד הוא פשוט עשוי בצורה נהדרת. אהבתי ממש כמה הם התעמקו בנושא. הם לא רק הציגו כמה בריונות ברשת נוראה אלא איך היא יכולה להזיק ולהוביל למצבים קיצוניים – חוץ מזה שאנשים אחלו לה לדברים נוראים, היא פשוט חוותה התקפה מהסביבה בכך שהיא לא טובה מספיק ״אוויר״, התחושה של לאכזב את ההורים, את האנשים שעומדים מאחוריך, את עצמך. התחושה שגם מה שהיא עבדה קשה עד עכשיו וקיבלה עליו אהדה נרמס. החלק שנגע לליבי הוא הקולאז שמראים לנו כמה אקאנה עובדת קשה וברקע אנשים מלגלגים ואומרים שהיא ילדת שמנת שזה בא לה בקלות, זה די הפתיע אותי כי אנחנו לעומת זאת הדבר הראשון שלומדים עליה זה כמה שהיא חרוצה ובכך זה השיעור שמסביר הכי טוב כמה אי אפשר לשפוט סתם ככה.
    אהבתי ששוב המוטיב של השקרים חוזר. ״שקר היא הדרך הכי טובה להגן על עצמך״ ככל שעובר הזמן אני באמת מאמינה שבעולם התעשייה הזה, זה באמת הדרך הכי טובה.
    בקשר לדמות של יוקי.. טוב בהתחלה של הפרק היא יצאה קצת ביצ׳ית ולא כל כך אהבתי את הקטע הזה. גם משהו איתה לא כל כך מסתדר לי. כאילו הדרך שהיא הגיבה לאקאנה היה ממש סלחני ומלטף אבל כאילו לא ברור לי למה היא לא התערבה גם מול הקהל גם אם כביכול החוזה אוסר עליהם לדבר על דברים שלא היו בתוכנית, כאילו היא יכלה לכתוב פוסט או אפילו להגיב בחזרה על הציוץ של אקאנה, לדבר על זה בפורמט של הריאליטי אולי.. אבל מוקדם לשפוט ואני מקווה שישימו על זה דגש ויפטרו את העניין בפרק הבא.
    אני ממש במתח וסופר סקרנית לגביי הפרק הבא.
    תודה רבה על הפרק אני בטוחה שלא הייתי מבינה הכל בתרגום אחר.

    4
    0
    • בבקשה~
      לרוב מה שהעלת בתגובה התייחסתי כאן בתגובות קודמות אם מעניין אותך לקרוא.
      אבל בנוגע ליוקי… אני חושבת שאסור לנו למהר לשפוט. ממה שאנחנו כן רואים, היא ממש סבבה. כן מאוד שאפתנית, אבל לא בן אדם רע. אי אפשר לדעת מה קורה בצד שלה – יכול מאוד להיות שמישהו לחץ עליה (נניח בסוכנות שלה) לא להתערב ולהישאר מחוץ לזה כדי לא לחטוף את האש בעצמה… בסופו של דבר מדובר פה בילדים, הם לא באמת יכולים לעשות מה שהם רוצים ומאוד חשוב להם לעמוד בהוראות (אקווה הוא כמובן יוצא דופן גם בגלל זה שהוא לא באמת ילד וגם בגלל שהוא כבר ראה הרבה מהצדדים הרעים בעצמו).
      אופציה אחרת היא שהיא כן אמרה משהו והאנשים באינטרנט לא שמו על זה, או אפילו השתמשו בזה כתירוץ לצאת נגד אקאנה יותר "יוקי הנחמדה מגנה עליה אחרי כל מה שקרה, זה רק מוכיח עוד יותר שאקאנה הייתה לא בסדר!" או בולשיט בסגנון.
      נשאר כמובן לראות מה יהיה איתה הלאה, אבל גם ממה שהראו לנו עד עכשיו אני חושבת שעדיף לשפוט אותה לכף זכות.

      4
      0
  5. ואו פק מרגש, טוקביסטים הם אנשים נוראים לפעמיים.
    הייתה לי תחושה שהיא ולכת להתאבד, אבל לא ציפתי שאקווה יציל אותה- לפחות זה נגמר בסוף טוב כרגע.
    נראה לי שבתרגום באנגלית(אצל קראנצ'ירול) הוספיו שקופית לפנות לער"ן.

    נ.ב במאל על דיון פרק 6 מביאיסים את הסיפור המלא על המתאבקת שהזכרת בתגובות.

    1
    0
    • כן אני גם שלחתי קישור לסיפור בדיסקורד.
      אגב הסדרה לא הייתה בקראנצ'ירול, אלא בHIDIVE.

      1
      0
      • לא מכיר אותם.

        0
        0
        • ליטרלי אותו דבר כמו קראנצ'ירול רק לא. פשוט חברת סטרימינג אחרת שקונה זכויות לסדרות אחרות.
          בין הדברים המוכרים שהיו אצלם: אושי נו קו, מייד אין אביס, סטארלייט…

          0
          0

השאירו תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*